Aside

Terugblik Mastermind-methode

Op 22 november jl. heeft een groep ZZPers gebruik gemaakt om kennis te maken van de methode Mastermind. Onder leiding van Lous van Haarst van het Mastermind Instituut (mastermindinstituut.nl) hebben wij aan de hand van de Mastermind  methode geleerd hoe je de toegevoegde waarde voor je bedrijf sterk kan verbeteren. Een aantal ZZPers had vooraf een case ingebracht waar er een van is behandeld deze avond. Veel deelnemers hebben aan den lijve meegemaakt hoe snel  een groep  tot de kern van een probleem kan komen aan de hand van het stellen van veel gerichte vragen.

Na deze verdiepingsslag zijn vervolgens voorstellen gedaan om te komen tot andere inzichten. De indiener van de case is met een zeer voldaan gevoel en vele tips weer huiswaarts gegaan om de komende tijd daadwerkelijk invulling te geven aan de vele adviezen die zijn gedaan.

Het mooie van deze avond is ook dat de overige deelnemers door de vragen die gesteld werden zelf ook aan het denken gezet werden. Wat echt opviel was dat de meesten tot de conclusie kwamen dat “Marketing” iets is waar ze onvoldoende mee doen en ook dat het behouden van klanten door ze te koesteren veel eenvoudiger is dan nieuwe klanten binnen te halen.

We kunnen terugkijken op een erg geslaagde avond op een fantastische vergaderlocatie bij La Vita Nova in Benschop van Annette Wierenga-Verbeek (lavitanova-benb.nl).
Na afloop van de avond was er nog gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over deze mooi ervaring.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.