
Kip curry
ingredienten
- 500 gram kipfilet
- 4 stuks waspeen of wortel dun gesneden apart koken voor circa 10 minuten
- 1 medium grote rode paprika
- half kopje groene diepvrieserwten
- 100 gram sperziebonen in stukjes
- 1 blikje jongen mais
- 2 tenen knoflook
- 1 medium grote ui
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 grote eetlepel Thaise kip curry pasta
- 1 theelepel witte suiker
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- uienpoeder en maizena
- zout en peper naar voorkeur
- 2 stuks kippenbouillonblokjes of 1 theelepels zout
- gekookte witte rijst
bereidingswijze
De kip marineren met 1 theelepel zout, witte peper, knoflook en uienpoeder, plus 2 eetlepels maizena met een halve glas water.
Snij alle ingrediënten in blokjes. Gebruik een pan met ruim olie en bak de gesneden kipfilet 2 minuten kort, leg de kip hierna in een vergiet zodat het vet eruit kan lekken. Bak de knoflook en uien in dezelfde pan en voeg na 2 min. de sperziebonen en een beetje water toe. Plaats de deksel op de pan wacht tot de bonen een beetje gaar zijn (5 minuten). Voeg de currypasta en het blikje kokosmelk toe en blijf goed roeren. Voeg nu de fijn gemaakte bouillonblokjes en de suiker toe. Na 2 min. de kip, de erwten, de gekookte wortel en de mais erbij. Kook alles voor 10 minuten en voeg als laatste de paprika toe en laat het geheel nog 3 minuten garen. Serveren met witte rijst
EET SMAKELIJK!
Aangesloten bedrijven