Kip curry

ingredienten

  • 500 gram kipfilet
  • 4 stuks waspeen of wortel dun gesneden apart koken voor circa 10 minuten
  • 1 medium grote rode paprika
  • half kopje groene diepvrieserwten
  • 100 gram sperziebonen in stukjes
  • 1 blikje jongen mais
  • 2 tenen knoflook
  • 1 medium grote ui
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 grote eetlepel Thaise kip curry pasta
  • 1 theelepel witte suiker
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • uienpoeder en maizena
  • zout en peper naar voorkeur
  • 2 stuks kippenbouillonblokjes of 1 theelepels zout
  • gekookte witte rijst

bereidingswijze

De kip marineren met 1 theelepel zout, witte peper, knoflook en uienpoeder, plus 2 eetlepels maizena met een halve glas water.
Snij alle ingrediënten in blokjes. Gebruik een pan met ruim olie en bak de gesneden kipfilet 2 minuten kort, leg de kip hierna in een vergiet zodat het vet eruit kan lekken. Bak de knoflook en uien in dezelfde pan en voeg na 2 min. de sperziebonen en een beetje water toe. Plaats de deksel op de pan wacht tot de bonen een beetje gaar zijn (5 minuten). Voeg de currypasta en het blikje kokosmelk toe en blijf goed roeren. Voeg nu de fijn gemaakte bouillonblokjes en de suiker toe. Na 2 min. de kip, de erwten, de gekookte wortel en de mais erbij. Kook alles voor 10 minuten en voeg als laatste de paprika toe en laat het geheel nog 3 minuten garen. Serveren met witte rijst

‘Ontmoeten, verbinden, inspireren en vertegenwoordigen’

Roti Kip 

ingredienten

  • 500 gram kipfilet in blokjes + 1 eetlepel maizena mixen met water
  • 2 rode uien gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • zout en witte peper
  • 3 roti vellen
  • 4 aardappels
  • 1 kleine tomaat
  • 250 gr kouseband
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • kruidenmengsel kip: 1 eetlepel masala kerriepoeder 1 eetlepel kurkumapoeder 1 kippenbouillonblokje of 1 theelepel zout half glaasje water

bereidingswijze

KIP: Alle kruiden bij elkaar mixen in een schaaltje. Bak de knoflook en uien snippers met 3 eetlepels olie en voeg de kipfiletblokjes toe. Bakken voor 2 tot 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het kruidenmengsel toe. Laat de kip sudderen voor 5 minuten en roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de sesamolie en suiker toe.

AARDAPPELS: Aardappels in blokjes snijden en voorkoken. Bak de knoflook met ui en 2 eetlepels olie in een pan voeg de voorgekookte aardappels toe met een beetje kurkuma en suiker. Zout en peper naar smaak

KOUSEBAND: Bak de knoflook en uien met twee theelepels olie in een pan. Voeg de gesneden tomaat en kouseband toe. Korianderpoeder, kurkuma en suiker toevoegen. Zout en peper naar smaak.

Serveer de kip met Roti vellen, aardappels en kouseband plus een gekookt ei.

EET SMAKELIJK!

Aangesloten bedrijven